SpyLoaded Forum






News

Boards

Announcement: Report to us or create a story about the situation and events around you, and let us reveal it to the world. Reports are sent to [email protected]

#ADS


Recent Posts

1


ASUP STRIKE UPDATE / MAY 5TH 2021

ASUP GIVES UPDATE ON RESUMPTION OF ACADEMIC ACTIVITIES, SAYS FG YET TO DISBURSE DESPITE ACCEPTING 15BN OFFER


The Academic Staff Union of Polytechnics(ASUP) has vowed to continue its ongoing nationwide strike till the Federal Government meets their demands.

The National President of ASUP, Dr Anderson Ezeibe, made this known in the statement released on their official Twitter handle on Wednesday 5th May 2021 as monitored by Poly TV.

Ezeibe inisted that the federal government must do the needful before any announcement is made on the reopening of polytechnics.

Part of the statement read: “While we await practical demonstration of these resolutions, the ongoing strike CONTINUES as NEC resolved. We shall continue to pray for God to reward us in this struggle even as we plead for the understanding and diligence of members in the struggle. God bless us.

“On Wednesday, 28/4/2021 we met with the new ES of NBTE in Kaduna as he assumed office same day. He was brought abreast with our on going struggle and the expected roles from NBTE as contained in the resolutions. He assured he will follow up on the developments.

“We equally had a meeting in the House of Representatives in furtherance of the bill for the National Commission for Polytechnics. We expect the second reading by Thursday, 29/4/2021 or latest Tuesday next week.”

In conclusion, Strike continues till further notice.

This is the update released by ASUP yesterday.
2
SpyLoaded News / Pastor Adeboye's Son, Dare Is Dead
« Last post by Miss Ifeoluwa on Today at 09:44:56 AM »


According to The PUNCH, Pastor Dare Adeboye, the son of Enoch Adeboye, the General Overseer of the Redeemed Christian Church of God Worldwide, is dead.

It was gathered that the 42-year-old, who is the third son of the revered cleric, died in his sleep on Wednesday in Eket, Akwa Ibom State, where he was based with his family.

The PUNCH gathered from reliable sources in the church that the deceased, who was the Assistant Pastor in charge of Region (Youth) 35, had ministered the previous day.

He was said to have retired to his bed and did not wake up.

His wife, Temiloluwa, was said to have raised the alarm.

“He was not sick and did not complain of anything before the incident. Pastors in the church were summoned to pray for him, all to no avail,” a source added.

Several leaders of the church, who confirmed the incident, said they could not comment on it.

The Head of Media and Public Relations, RCCG, Pastor Olaitan Olubiyi, however, confirmed the tragedy on Thursday morning.

He said, “It is true. The incident happened in Eket where he was based. I don’t have the details for now. Maybe before the end of today, we will issue a statement.”

Dare would have been 43 years old next month, June.

Last year, on his 42nd birth, his dad, Adeboye on a social media post described him as his first miracle child.

He wrote on his Facebook page, “Our first miracle child. We pray that God will keep his miraculous working power in your life and all those who needs a miracle today, will use you as a point of contact for their own in JESUS name. (Amen) love from Dad, Mom and the whole Adeboye dynasty.”
Dare was happily married with children.
3


The Life Changer Chapter 9 Likely Questions

A. Salim was on Facebook, Tweeter, Instagram, WhatsApp, Badoo, 2Go, WeChat
B. Lawal was Salim’s friends.

1. What kind of phone did Salim buy?

Answer: Samsung Galaxy Note Series and it had this wide screen that responded to a stylus touch well as the fingers of the owner.

2. What was Salim’s phone experience

Answer:
1. Natasha aligned with robers to steal his car
2. Chatting with the wrong person. My princess turned out to be a hideously unpresentable creature.

3. According to the Novel, how do Social media girl dupe guys

Answer:
a. demands begin from something as menial as a recharge card for her phone
b. Then gradually you graduate into sending money to her account because she would have claimed to be in another city and she wanted to come visiting.
c. she would “kill” her relations and ask you to send funeral money.
d. She lies about he location
e. She travel to visit her and she lies she is not in town, stops picking calls or off phone
F. Kidnappers can disguise and kidnap you

4. According to Salim, what is the standard prayer in calamity

Answer: from God we came and unto Him is our returning.

5. What was Lawal’s Favorite Programme?

Answer: Wrestling

Meaning of Words/Sentences in Chapter 9

a. She must be a quintessential beauty for you – representing the most perfect or typical example of a quality or class.
b. “Hell, my friend. Are you a clairvoyant?” – a person who claims to have a supernatural ability to perceive events in the future or beyond normal sense.
c. “kill” her relations and ask you to send funeral money – lie that someone close is dead
D. …send you on a wild goose chase — a foolish and hopeless search for or pursuit of something unattainable.

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
4


The Life Changer Chapter 8 Likely Questions
1. Who was Mohammed Kabir

Answer: Laboratory Technologist, who disguised himself as a Doctor.

2. Why did Labaran not hand over the 300k collected from Kabir by Zaki to Habib

Answers:
a. Habib was the Speaker of the house, and therefore did not need such a paltry sum as three hundred thousand naira
b. he reasoned that Habib was in no position to know how much he took from Kabir, or if he collected anything at all, because as a perpetual gambler, no one would expect Kabir to even have a kobo on him.
c. Labaran was sure that Habib did not give the money to Salma just like that.

3. Ngozi asked why Salma’s people bury their dead so hurriedly. What was her response?

Answer:
a. The first is that we do not bury people. We bury corpses. As soon as a person is pronounced dead, his personality automatically ceases with his last expiry of breath.
b. We were anxious for them to get well when they were ill, but the moment they die, our anxiety ends and their own begins as creatures bound for a rendezvous with their Creator. The more the delay the more anguish that would be unleashed on the family of the bereaved.
c. funeral delay does not have advantages on any one. It does not help the dead. The body would begin to decompose after a while.

4. According to Ngozi, they delay burials because?

Answer
1. To be sure the person is actually dead (kept In Morque)
2. To allow more people pay their last respect

5. Why was Zaki contacted to treat Kabir?

Answer: Because he scammed Salma

Sentences, Words & Meanings in Chapter 8

1. oxymoron – a figure of speech in which apparently contradictory terms appear in conjunction (e.g. faith unfaithful kept him falsely true ).
2. …no matter how much money he had, he would always lose it at the cards — gambler
3.reclusive –
4. That blunder cost me over a quarter of a million naira – two hundred fifty thousand

5. …she considered her trump card — a valuable resource that may be used, especially as a surprise, in order to gain an advantage.

6. Morque – mortuary
7.Omar said, gritting his teeth in a maniacal sort of way – exhibiting extremely wild or violent behaviour.

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
5


The Life Changer Chapter 7 Likely Jamb Questions
1. What does every lawbreaker try to do?

Answer: when caught; she tried to find ways around the rules.

2. What was the established law of EMAL?

Answer: simply pack their belongings and leave the school. Write Jamb again and seek admission.

3. What solution did Salma suggest to Tomiwa about the EMAL issue?

Answer: I was thinking of talking to Labaran to talk to Habib who would put a word for me in ears of the Committee Chairman or the Vice-Chancellor or someone higher up.

4. Who was the only one that could help Selma?

Answer: Professor Dabo.”The one she disrespected in your 100 level. He is a professor of Biological Sciences

5. Salma felt her stomach sink. On what occasion did this happen?

Answer: When she was told that it was only prof Dabo that could help her.

6. Who was the chairman of the University Ethics Committee

Answer: Name not mentioned

7. How much did Kabir Scam Salma?

Answer: 100k

8. Why did Salma conclude that no man is worthy to be called a man excerpt for her father?

Answer: Every man that has tried to help her always demands sex. Her experience with Dr Dabo, Kola, Kabir, Habib and more.

Words:
1. Salma did not notice this surreptitious movement – secret
2. she was lost in her unpleasant reverie – lost in one’s thoughts; a daydream.

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
6


The Life Changer Chapter 6 Hot Questions

The following are questions that may come out from The Life Changer novel Chapter 6.

1. What was Salma’s last paper?

Answer: Moral Philosophy

2. Why was the female teacher intimidated

Answer: The ostentatious appearance of Salma

3. Which other word can replace Notes of Salvation?

Answer: Expo, Bomb, Chukwuli

4. Who gave Salma the Notes of Salvation

Answer: Kola

5. Teemah was hardly moving and breathing… Why?

Answers: She loves stories so much that she could do anything to hear one.

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
7


Chapter 5 Notes & Highlights

1. If the bird chooses to fly in cloudy weather, it should expect its flight to be cut by the rain.
2. Indomie is students favourite because it is fast and easy to prepare
3. As for the snail, they all indulged in its delicacy whenever Tomiwa’s parents came visiting.
4. She comes from Oyo State, more than eight hours drive from the Ahmadu Bello University, Zaria
5. The roommates ate Indomie, snail, danwake delicacy.
6. When there are two men in a car and one appears too voluble, you can rest assured of two things; either he is the one who has the car or he is the one who is interested in you.
7. overconfidence is the reason no boy asks Tominwa out. She exuded such charismatic air around her that people, both males and females alike, rated her far above her station.
8. Tomiwa on the other hand was hesitant. What if they turned out to be some kidnappers or cultists?
9. it was Labaran’s idea to pick girls. He is my driver— Habib
10. “They are like a spindle. Nobody knows the direction they are facing. Tomiwa’s thought about politicians
11. According to Ada, the essence of Education was for us to live as one and seek out what unites us rather than what separates us
12. The herd instinct was indeed real. A situation which no entreaty could settle was suddenly resolved by a single knock on the door.
13. Teemah loves stories very much.

Read Next Chapters 1 - 9


The Life Changer Chapter 5 Likely Questions
1. What time did Tomiwa’s phone ring and who picked?

Answer: 8’oclock in the morning, by Habib who gave Salma ride from Kwagila.

2. How much did Habib give to Tomiwa?

Answer: (N50,000) Ten thousand for each of your roommates and twenty thousand for you. He also bought food (soya, chicken) and provision for her to take to her hostel.

3. How did Salma’s relationship with her friends or room mates contribute to her leaving the school

Answer: She slept with Habib to get the money and also bribed the wrong person so that she doesn’t get rusticated.

Meaning of Words/Sentences Used in Chapter 5

1.underhandedness with any female student – secretive or dishonest behaviour.
2.But he seemed suddenly tongue-tied today – short of words
3. heartthrob – A heartthrob is someone who is so attractive that he makes our hearts throb in our chests.
4.Salma was heaving like someone  who was about to have asthmatic seizure – Confused and short of words
5. … incongruous journey of life — not in harmony or keeping with the surroundings or other aspects of something.

Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
8


Life Changer Chapter 4 Likely Questions

1. Who were Salma’s roommate in the Hostel?

Answer: There were four girls in the room, Salma herself from the North, Tomiwa from the West, specifically from Ibadan, Ngozi from Umunze in Imo State and Ada from Benue State or Middle Belt as she insisted people called her place of birth

2. Which hostel was Salma given?

Answer: Queen Amina Hall

3. Why did she not like the Hostel?

Answer: She didn’t like her roommates. She thought they will disagree with her lifestyle.

4. Who were Salma’s Roommates?

Answer:
Tomiwa – Lover of music, fashion and entertainment
Ngozi – quiet and reticent. Generous
Ada – They eat rat In there place

Salma and Tomiwa were Muslims while Ada and Ngozi were Christians

5. Which school did Salma first gain admission to?
Answer: Ahmadu Bello University, Zaria

6. Who were the men in the Benz
1. Labaran
2. Habib (Car Owner, Politician, Speaker)

7. How old was Salma?

Answer: She was Barely 20 years, Not more than 20 years. She was a Teenager.

8. Who was the most disciplined lecturer in the school?

Answer: Doctor Dabo

9. Why did Salma hiss?

Answer: Doctor Dabo was not her type of man and even if the world were bereft of men, she would never agree to date Doctor Dabo.

10. Where did the men in Benz Pick Salma?

Answer: Kwagila and dropped her off at Abu Zaria hostel.

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
9


Take Note of the Following from Chapter 3…

1. Talle was naturally quiet but this increased when he lost is dad and step mom
2. Talle was a driver at the local government office
3. Tell is the holy-holy type
4. Hiking was the district head
5. “Inna lillahi wa inna ilaihir raji’un.” The Courtier said. Meaning It means from Allah we came and unto him is our returning
6. Talle and Zakki were arrested for a crime
7. IPO stands for Investigating Police Officer.
8. The father reasoned that the kidnappers were amateurs

Read Next Chapters 1 - 9


The Life Changer Chapter 3 Likely Questions

1. Who was the formidable boka
Answer: traditional medicine man

2. What is the real name of the quiet one?

Answer: Talle

3. Where did the quiet one hear the police syrene?

Answer: Hakimi’s house.

4. Talle was guilty of which Crimes?

Answer: kidnapping, armed robbery and extortion.

5. How long did Talle and Zakki kidnap the little boy?

Answer: One week

6. How much did the kidnappers demand?

Answer: one million and later came down to two hundred and fifty thousand naira

7. What does EMAL stand for?

Answer: Examination Malpractice

8. What drove Salma out of the university

Answer: Examination Malpractice

9. Who was alone and had no one to consult or speak with?

Answer: Talle

10. Let your man spare me his Arabi lessons. Who made this statement?

Answer: The Policeman to the Courtier.

Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9
10


The Life Changer Chapter 2 Likely Jamb Questions

The Story of Ummi and university as a life changer.

1. What was Salma’s Physical appearance?

Answer: Salma was a fair complexioned girl, tall, slim and rather busty.

2. What does Selma believe about Lecturers?

Answer: University Lecturers take money from boys and ask girls on a date

3. Why was the HOD close to Ummi

Answer: She knows her husband very well and was even the one who worked her admission.

4. Why was the People of Lafayette happy?

Answer: Because their daughter Ummi was going to the University.

5. What was the first thing that struck Ummi in school?

Answer: The carefree attitude of University students.

6. According to Ummi, when should you call someone dear

Answer: Only when they mean something to you.

7. After registration, when did Salma and Ummi meet again?

Answer: A few months later

8. Describe the Secretary to the HOD

Answer: She was busy hitting at the computer, a very focused person and a woman of few words.

9. What did Ummi and her husband conclude?

Answer: The recalcitrant male will also misbehave irrespective of what the woman wears.

10. What tribe and religion was the HOD, Dr Samuel Johnson.

Answer: Christian and Yoruba Man.

Meaning Of Words Used in Chapter 2

1. The young men around were openly ogling —stair, look lustfully
2. …ineptitude of the registration officers — lack of skill or ability.
3. I just find your allegation a trifle sweeping – treat someone in a way that lacks proper respect or seriousness.
4. I found his endearing salutation slightly discomforting – inspiring affection.
5.The kind of things I heard Salma say about university lecturers filled me with foreboding – a feeling that something bad will happen; fearful apprehension.
6.I developed an instant, irrepressible feeling of claustrophobia – an irrational fear of confined spaces.
7.The recalcitrant male would always misbehave irrespective of what the woman wears – having an obstinately uncooperative attitude towards authority or discipline.
8.I could not make head or tail of what he was blabbering about – Could not make of meaning out of it.
9. He was buried in the file before him – he was busy checking the file
10. I was genuinely angry with this surreptitious overture – a secret approach

Read Next Chapters 1 - 9


Download The Life Changer - Chapters Summary Pdf


JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 1
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 2
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 3
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 4
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 5
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 6
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 7
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 8
JAMB Novel: The Life Changer - Chapter 9

ADS

SPONSORED


Close
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal